itulau_fanua

Tala Fou

O fea alamanuia e fa'aaogaina tele ai le acrylonitrile?

Acrylonitrile e faia i le propylene ma le amonia e pei o mea mataʻutia e ala i le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi ma le faʻamamaina.O se ituaiga o mea faʻapipiʻi, fualaʻau vailaʻau o le C3H3N, o se vai lanu ma manogi manogi, mu, o lona ausa ma le ea e mafai ona fausia ai se paluga pa, i le tulaga o le afi tatala, o le vevela maualuga e faigofie ona faʻafefe, ma faʻamalolo kasa oona. , ma oxidants, malosi malosi, faavae malosi, amines, tali bromine.

E masani ona faʻaaogaina e pei o mea mataʻutia mo fibre acrylic ma ABS / SAN resin.E le gata i lea, o loʻo faʻaaogaina lautele i le gaosiga o le acrylamide, paʻu ma adiponitrile, paʻu gaosia, Latex, ma isi.

 

Acrylonitrile maketi talosaga

 

O le Acrylonitrile o se mea taua tele o mea faʻapipiʻi e tolu (palasitika, paʻu faʻapipiʻi, fiber synthetic).O le faʻaaogaina o le acrylonitrile i lalo o loʻo faʻaogaina i vaega e tolu o le ABS, acrylic ma le acrylamide, lea e sili atu i le 80% o le aofaʻi o le faʻaaogaina o le acrylonitrile.I tausaga talu ai nei, faʻatasi ai ma le atinaʻeina o meafale ma fale gaosi oloa, ua avea Saina ma se tasi o le faʻateleina o le faʻaogaina o maketi acrylonitrile i le lalolagi.O oloa pito i lalo o loʻo faʻaaogaina lautele i meafale, lavalava, taavale, vailaʻau ma isi vaega o le tamaoaiga o le atunuʻu.

 

Acrylonitrile o loʻo gaosia e ala i le faʻamaʻiina o faʻamaʻi ma le faʻamamaina o le propylene ma le ammonia vai.E masani ona faʻaaogaina i le gaosiga o resini ma alamanuia fiber acrylic.Carbon fiber o le faʻaoga faʻaoga ma le televave o le faʻatupulaia o manaʻoga i le lumanaʻi.

I le avea ai ma se tasi o mea taua i lalo ole acrylonitrile, carbon fiber o se mea fou lea e masani ona suʻesuʻeina ma atinaʻe i Saina.Ua avea le alava carbon ma vaega taua o mea mama, ma faasolosolo malie mai mea uamea ua mavae, ua avea ma mea autu e faaaoga i totonu o le malo ma le militeli.

 

Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le atinaʻeina o le tamaoaiga o lo tatou atunuʻu, o loʻo faʻateleina le manaʻoga mo le carbon fiber ma ana mea tuʻufaʻatasia.E tusa ai ma fuainumera talafeagai, o le manaoga o Saina mo le carbon fiber na oʻo atu i le 48,800 tone i le 2020, o se faʻaopoopoga o le 29% faʻatusatusa i le 2019.

Faʻatasi ai ma le faʻaauauina o le atinaʻeina o saienisi ma tekinolosi, o le maketi acrylonitrile o loʻo faʻaalia ai se tulaga sili ona atinaʻe:

O le tasi o le propane e pei o mea mata acrylonitrile gaosiga laina i le faalauiloaina malie;

Lona lua, o le su'esu'ega o fa'amamafa fou o lo'o avea pea ma autu su'esu'e a tagata popoto i totonu ma fafo;

Tolu, masini tetele;

Lona fa, fa'asaoina o le malosi ma le fa'aitiitia o le fa'aosoina, fa'agasologa fa'alelei e fa'atuputeleina le taua;

Lona lima, o le su'esu'eina o le suavai leaga ua avea ma mea taua o su'esu'ega.


Taimi meli: Sep-06-2022